Myyr York Park

TAITEILIJAT

Myyr York Park on täynnä taidetta!
 
Yhteistyössä SAV Taidekollektiivin kanssa Parkia ovat olleet tekemässä seuraavat taiteilijat.
Anni-Julia Tuomisto

Anni-Julia Tuomisto on freelancer ja luova suunnittelija (Creative Professional) sekä mm. AD, kuvittaja, graafikko ja animaattori. Anni-Julia on G-Rex -katutaidekillan jäsen ja ollut aktiivisesti mukana toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Tämän lisäksi Anni-Julia maalaa myös osana Mimmit peinttaa -kollektiivia.

www.anni-julia.com

Laura Lehtinen

Laura on Barcelonassa ja Helsingissä opiskellut kuvittaja-kuvataiteilija, joka tekee kuvia, installaatioita tai ihan mitä vain muutakin visuaalista kaupunkitilaan ja vaikka sun kotiin. Laura inspiroituu työssään ja elämässään tasa-arvoisuudesta, feminismistä, merestä, villistä luonnosta, kaupungeista, rap-musiikista, rullalautailukulttuurista, tanssimisesta, itäeurooppalaisista lastenkirjoista, Tove Janssonista, ruokakulttuureista ja rakkaudesta.

Instagram: @lauratimantti

Venla Huhtinen

Venla Huhtinen (s. 1995) on Turusta lähtöisin oleva sittemmin helsinkiläistynyt taiteilija ja muotoilija. Hänen taiteelleen tyypillistä on vahva värien käyttö, graafiset muodot ja hahmot seikkailemassa absurdeissa tilanteissa. Taiteilijana ja muotoilijana värit, muodot ja tekstuurit ovat Venlalle kieli, tapa kommunikoida. Hän haluaa välittää taiteellaan sitä, että elämän ei tarvitse olla niin vakavaa. Venla käsittelee vakaviakin aiheita hupihattu päässä.

Instagram: @venlahuhtinen

Matleena Kehus “Kuosittaja”

Matleena Kehus eli Kuosittaja on helsinkiläinen freelance-kuvittaja ja tekstiilisuunnittelija. Matleena on valmistunut tekstiilisuunnittelijaksi Metropoliasta 2017 ja hän keskittyy työssään ensisijaisesti printtien ja kuosien suunnitteluun sekä kuvitusten ja grafiikoiden tekemiseen esimerkiksi aikakauslehdille, skeittifirmoille, tapahtumille, bändeille jne. Viime aikoina Matleena on rakastunut muraalitaiteeseen ja ollut mukana mm. Concreate21 Urban Art Festivaalilla Keran halleilla sekä Wasagraffitilandiassa Vaasassa.

Instagram: @kuosittaja

Warda Ahmed

Sarjakuvantekijä, opettaja ja kuvittaja Warda Ahmed on pääkaupunkiseudulla vaikuttava taiteilija. 

Antirasistisena feministinä Ahmed osallistuu julkiseen keskusteluun yhteiskunnan eriarvoistavista rakenteista. Tällä hetkellä Ahmed työskentelee Koneen säätiön rahoittamassa Sarjakuva ja siirtolaisuus -hankkeessa. Ahmed tekee sarjakuvia oman sukunsa siirtolaisuustarinoista. 

Vuonna 2019 sarjakuva-antologia Sisaret1918 voitti Sarjakuva Finlandia -palkinnon.

www.wardaahmed.net

Kaarina Haka

Kaarina Haka on installaatioihin erikoistunut kuvataiteilija. Haka opiskeli Kuvataideakatemiassa 1996–2008 ja valmistui kuvataiteen maisteriksi maalaustaiteen osastolta. Hän on opiskellut myös Tanskassa ja Islannissa.

Haka tekee installaatioita, joiden lähtökohtana on maalaus. Hän hyödyntää laajasti erilaisia materiaaleja, kuten kalaverkkoa, tekstiilejä ja pehmoleluja. Häntä kiinnostavat materiaalien erilaiset värit ja tunnut, sekä se, miten ne toimivat yhdessä. Haka löytää usein materiaalit teoksiinsa kirpputoreilta.

Instagram: @kaarinahaka

Riika Anundi

Riika Anundi on toiminut vuodesta 2007 muotoilijana ja visuaalisena suunnittelijana eri alan yrityksissä. Riikan työ on sisältänyt teollista muotoilua, graafista suunnittelua, pakkaussuunnittelua, messu- ja tilasuunnittelua, konseptisuunnittelua, markkinointimateriaalien suunnittelua sekä palvelumuotoilua.

Riika valmistui vuonna 2008 Taiteen maisteriksi Lapin yliopiston Teollisen muotoilun laitokselta. Vuonna 2018 Riika hyväksyttiin Vantaan taiteilijaseuran jäseneksi ja toukokuussa 2019 hän perusti yrityksensä Riinun.

www.riikaanundi.com

Ossi Pirkonen

Ossi Pirkonen on helsinkiläinen kuvittaja. Hänen töitään on nähty oppikirjoissa, mainoksissa, lastenlevyjen kansissa ja seinillä, isossa ja pienessä koossa. Hän pitää piirtämisestä, pyöräilystä, musiikista, listoista ja berliininmunkeista ja jatkaa mukavien projektien metsästystä.

www.ossipirkonen.com

Graffitiprofessors

Graffitiprofessors on omaleimainen, rakenteita rikkova, ennakkoluuloton, leikkisä ja erilaisia tekniikoita rohkeasti roiskien hyödyntävä dynaaminen crew, ja ovat maalanneet vuodesta -96. He ovat osallistuneet suomalaisen graffititaiteen kirjallisiin merkkiteoksiin: Graffiti – Wraitterin käsikirja ja Perintö: Helsinki-graffitia vuosilta 1992-2017, ja ovat olleet mukana erilaisissa kuratoiduissa näyttelyissä, esimerkiksi Avantgarde Artists Of Graffitissa.

Instagram: @graffitiprofessors

Malaika Mollel

Malaika Mollel on vuonna 2020 taiteilijauransa aloittanut, voimaannuttaviin, positiivisiin, värikkäisiin ja energisiin ihmishahmoihin keskittyvä taiteilija. ”Ihmiset, joita olen tähän mennessä luonut, ovat kaikki mielikuvitusta. Heillä kaikilla on nimi, merkitys takanaan ja pieni tarina, joka päästää sinut kyseisen henkilön elämään. Halusin pitää tarinat lyhyinä, jotta ne toimivat avoimena ovena ihmisen elämään. Esittelyn jälkeen voit luoda syvemmän yhteyden ja jakaa rakkautta ja tietoa toistensa kanssa.” 

www.mollelmalaikaart.com

 

Miila Westlin

Miila Westlin on kuvittaja ja graafinen suunnittelija sekä taiteilija useiden katutaideteosten takana. Westlinin maalaamia seiniä yhdistää kevyt outous, hahmojen ja kasvillisuuden runsaus sekä värikkyys.

www.miilawestin.com

Juulia Markko & Verna Tervaharju

Juulia Markko ja Verna Tervaharju ovat Tamperelaisia kuvataiteilijoita. Tervaharjun ja Markkon teos on Kaupunkistrategiaa 2022–2025, Innovaatioiden Vantaa -strategiaa, esiin tuovat tilaustyö. “Aina ilo maalata yhdessä Vantaalla!”

Instagram: @markkojuulia & @suvivernaart 

Anna Semerdjiev

Anna Semerdjiev on pääkaupunkiseudulla vaikuttava taidemaalari, valokuvataiteilija, sekä kuvataideopettaja, jonka aihepiirit liikkuvat ihmisessä ja ihmisyydessä. ”Ihmisen monimuotoisuus, ihmismielen moniulotteisuus ja ihmeellisyys ovat teemoja, joista voisin ammentaa loputtomasti. Myös naiseus ja naisena eläminen nyky-yhteiskunnassa ovat minulle tärkeitä aiheita.”

www.annasemerdjiev.com

Tule tutustumaan teoksiin paikan päälle! Myyr York Park, Jönsaksentie 6, Myyrmäki, Vantaa.